Kennisbank

zelf mazouttank verwijderen

Zelf mazouttank verwijderen zonder attest

Laat ons meteen met de deur in huis vallen: het is wettelijk verboden om een stookolietank zonder attest te verwijderen. U moet altijd een certificaat hebben van een erkend technicus. Het is dus geen goed idee om zelf aan de klus te beginnen. Best schakelt u voor het verwijderen van een mazouttank een expert in. Daarmee hebt u niet enkel de garantie dat de werken correct verlopen zonder risico, maar bent u zeker van het attest dat u bij wet …

Lees verder…

Soorten mazouttanks

Mazouttanks zijn er in verschillende maten en soorten en ze kunnen boven of onder de grond geplaatst worden. Welke soorten zijn er allemaal en wat kost het? U leest er hier alles over. Wat is een mazouttank? Indien u uw pand verwarmt met stookolie, ook mazout genoemd, hebt u een stookolie-installatie nodig. De olie wordt opgeslagen in het reservoir van deze installatie: de stookolietank. Vanuit deze tank wordt de olie doorgegeven aan de ketel die zorgt voor de verwarming. Mazouttanks …

Lees verder…

Mazouttank leegpompen

U stookt op mazout, maar wil nu overschakelen naar een andere energiebron? Er zit een lek in uw tank en de tank moet hersteld of vernieuwd worden? Of zit er water in de tank en moet dit eruit gehaald worden? In deze gevallen zal de tank leeggepompt moeten worden. Wat dat precies inhoudt en aan welke prijzen u ongeveer moet denken, leest u hier. Redenen voor het leegpompen van een mazouttank Er zijn verschillende redenen om een mazouttank te laten …

Lees verder…

Water in mazouttank

Om verschillende redenen kan er water in de mazouttank lopen. Een kleine hoeveelheid is doorgaans onvermijdelijk en hoeft geen grote ramp te zijn, al kan dit wel tot corrosie leiden als het jaren en jaren in de tank blijft liggen. Water kan echter ook directe gevolgen hebben zoals schade aan uw verwarmingsinstallatie. U hebt er dus alle belang bij om te voorkomen dat er een teveel aan water in de tank terecht komt en dat het aanwezige water bij tijd …

Lees verder…

Lekkende mazouttank, wat nu?

Last van een lekkende mazouttank? Zeker bij oudere modellen kan dit gebeuren. Een lek kan zorgen voor bodemverontreiniging. Dat is niet enkel slecht voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. De eigenaar van de tank moet immers de grond saneren en de kosten hiervoor kunnen enorm oplopen. Wel tot tienduizenden euro’s. Het is dus erg belangrijk om dit te voorkomen. Een periodieke controle is daarom verplicht. Hebt u tussendoor toch een vermoeden van een lek? Neem dan zo snel …

Lees verder…

stookolietank verkoop woning

Wat doen met stookolietank bij verkoop woning?

Van plan om uw woning te verkopen? Weet dat er een aantal zaken zijn waarmee u rekening mee moet houden als er een stookolietank is verbonden aan de te verkopen woning. Sowieso moet de tank in goede staat zijn. Is dat niet het geval, laat u ze best verwijderen. We zetten alles even op een rijtje zodat u weet wat te doen met een stookolietank verkoop woning. Welke verplichtingen zijn er bij wet? De eigenaar van de stookolietank moet er …

Lees verder…